Печено филе от риба по гръцки
Печена риба с кашкавал, домати, лук, яйца и майонеза.
Необходими продукти:
- 800 г рибно филе от вид по избор (треска, сьомга, бяла риба или друго по желание без кости и кожа)
- 1 голяма глава лук
- 2 средни домата
- сол и пипер на вкус
- 2-3 скилидки чесън
- връзка пресен копър
- 2 яйца
- 100 г кашкавал
- растителна мазнина за готвене - олио
- 4 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Яйцата сварете до твърдост. Листата на копъра измийте и наситнете. Кашкавала рендосайте на едро ренде.
2. Лука нарежете на шайби. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете до покафеняване. Дръпнете настрана.
3. Рибата нарежете на 4 филета и поръсете със сол и пипер.
4. Изсипете в купа майонезата. Намачкайте в нея скилидките чесън и добавете половината от наситнения копър.
5. Доматите и сварените яйца нарежете на шайби, като доматите не трябва да са тънки. След това доматените кръгчета разрежете през средата на полумесеци.
6. Намажете дъното на голяма тава с олио и подредете филетата риба с кожата или частта на която е била кожата надолу. Върху всяко филе сложете резени яйца, после домат, след това пържен лук, върху него - майонезен сос и за финал рендосан кашкавал.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-30 минути - зависи от дебелината и вида на рибата.
8. След изваждане поръсете с останалите наситнени листа копър и поднесете топло.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ