Регистрация

Печено филе от риба по гръцки

Печено филе от риба по гръцки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 855

Печена риба с кашкавал, домати, лук, яйца и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г рибно филе от вид по избор (треска, сьомга, бяла риба или друго по желание без кости и кожа)
  • 1 голяма глава лук
  • 2 средни домата
  • сол и пипер на вкус
  • 2-3 скилидки чесън
  • връзка пресен копър
  • 2 яйца
  • 100 г кашкавал
  • растителна мазнина за готвене - олио
  • 4 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Яйцата сварете до твърдост. Листата на копъра измийте и наситнете. Кашкавала рендосайте на едро ренде.

2. Лука нарежете на шайби. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете до покафеняване. Дръпнете настрана.

3. Рибата нарежете на 4 филета и поръсете със сол и пипер.

4. Изсипете в купа майонезата. Намачкайте в нея скилидките чесън и добавете половината от наситнения копър.

5. Доматите и сварените яйца нарежете на шайби, като доматите не трябва да са тънки. След това доматените кръгчета разрежете през средата на полумесеци.

6. Намажете дъното на голяма тава с олио и подредете филетата риба с кожата или частта на която е била кожата надолу. Върху всяко филе сложете резени яйца, после домат, след това пържен лук, върху него - майонезен сос и за финал рендосан кашкавал.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-30 минути - зависи от дебелината и вида на рибата.

8. След изваждане поръсете с останалите наситнени листа копър и поднесете топло.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта