Италиански кекс с ябълки на микровълнова
Бърз кекс на микровълнова с плодове и ванилия.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 80 г захар
- 40 мл олио
- 50 мл мляко
- лимонова кора
- 100 г брашно
- 1 ванилия (прах, захар, ампула, есенция - каквото имате)
- 6 г бакпулвер
- 2 ябълки
- пудра захар за украса по желание
Начн на приготвяне:
1. Яйцата чукнете в купа и сипете отгоре захарта. Разбийте с миксер до получаването на рядка пяна.
2. Налйейте олиото, разбийте, сипете млякото и пак разбийте.
3. Рендосайте лимонова кора, ако имате плод с ядлива кора или директно лимонови корички за добавка към сладкиши.
4. Пресейте брашното с бакпулвера над сместа, добавете ванилията и разбийте финално.
5. Едната от ябълките обелете и нарежете на малки кубчета. Прибавете към тестото и разбъркайте с лъжица или шпатула.
6. Намазнете тава, подходяща за микровълнова - йенска например или керамика с приблизителни размери 15х18 с 1 с.л. олио. Изсипете тестото вътре.
7. Втората ябълка нарежете на тънки полумесеци и подредете върху сладкиша.
8. Печете в микровълновата фурна за 8 минути на 800W. След изваждане охладете и поръсете с пудра захар по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ