Регистрация

Печено свинско с коричка от галета

Печено свинско с коричка от галета
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1099

Панирано свинско на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо (цяло парче или 4 парчета по 250 грама)
  • 2 ч.ч. галета
  • листенца магданоз и босилек
  • сол и пипер на вкус
  • 8 с.л. зехтин или олио

Начин на приготвяне:

1. Месото почистете и разделете на 4 еднакви парчета. Обтрийте със сол и пипер на вкус

2. В чиния смесете галетата с наситнените магданоз и босилек. Налейте мазнината и разбъркайте. Трябва да се получи леко лепкава смес.

3. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.

4. Оваляйте месото в панировката като натискате галетатат към него с ръце. Прехвърлете в тавичка и продължете да слагате галета от всичките му страни, докато цялото количество полепне. При нужда сипете още мазнина.

5. Печете мръвките около 30 минути. Ако имате термометър, вътрешната им температура трябва да достигне до 75 градуса.

6. Нарежете на слайсове и сервирайте с гарнитура и горчичен сос по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта