Печено пиле с картофи, лук и сметана
Пилешко месо на фурна с картофена гарнитура и подправки.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 6 картофа
- 1 глава лук
- 40 мл олио или разтопено масло
- 1 малка купичка заквасена сметана
- горчица, майонеза, дафинов лист, чесън, сол и пипер на вкус и по желание
Начин на приготвяне:
1. Размразете пилето и го нарежете на порции. След това осолете, опипрете, обтрийте с намачкан чесън и приберете в хладилник за няколко часа, а най-добре за цяла нощ.
2. Лука нарежете на полумесеци, а картофите на шайби или кубчета.
3. На дъното на тава за печене излейте мазнината, смесете я с накъсания дафинов лист, горчицата, още чесън, ако желаете и сметаната. Добавете малко вода и разбъркайте.
4. Сипете картофите и лука, разбъркайте ги със соса, осолете, заравнете и подредете парчетата месо в тях така, че да потънат наполовина.
5. Печете на 200-250 градуса без вентилатор за 40-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ