Печено пилешко с мед и портокалов сок
Пилешко на фурна с медена глазура с чесън, портокалов сок и соев сос.
Необходими продукти:
- 4 порции пилешко месо (бутчета, крилца, филе или каквото харесвате)
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 3 с.л. мед
- 2 с.л. портокалов фреш
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. олио
- бял ориз или друга гарнитура по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете и запържете в олиото в малка касерола до покафеняване.
2. Махнете от огъня, добавете меда, намачкания на паста чесън и соевия сос. Върнете на изключения котлон и разбъркайте докато меда се разтопи.
3. Залейте с портокаловия сок, разбъркайте до сравнителна хомогенност и намажете месото от всички страни (като вкарате и под кожата, ако има такава).
4. Поставете месото в тава, намажете още отгоре и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.
5. По време на готвенето можете да отваряте фурната и да мажете с остатъците от соса, за да се получи апетитна глазура.
6. Поднесете със зеленчуци и гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ