Регистрация

Печено пилешко с картофи, домати, майонеза и кашкавал

Печено пилешко с картофи, домати, майонеза и кашкавал
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 12145

Пилешки хапчици върху картофи под коричка от кашкавал, майонеза и пресни домати с копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 глава лук
  • олио
  • сол и пипер
  • 4 картофа
  • чесън на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2-3 пилешки гърди - около 700 г общо
  • риган и червен пипер на вкус
  • 2 средни твърди домата
  • 120 г кашкавал
  • 2 с.л. майонеза
  • листенца копър

Начин на птиготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци и разпределете на дъното на тавичка, която сте намазали с малко олио. Поръсете със сол и пипер.

2. Пилешките гърди нарежете на напречни филенца. Поръсете със сол, черен и червен пипер, риган и чесън на прах. Залейте с 2 с.л. олио и оставете да се мариноват за 10-тина минути докато сте готови с останалата част.

3. Обелете картофите, измийте и нарежете на колелца. Подредете картофите върху лука като шайбите се застъпват половинчато. Трябва да са плътно. Поръсете със сол, черен и червен пипер и чесън на прах. Покапете с олио.

4. Подредете пилешките филета върху картофите плътно, но без застъпване. Завийте тавата с алуминиево фолио и пъхнете за 35 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

5. През това време рендосайте кашкавала, а доматите обелете при възможност и нарежете на малки кубчета. Изсипете двата продукта в купичка и залейте с майонезата. Разбъркайте.

6. Извадете ястието от фурната след 35 минути и намажете доматената коричка върху него. Без да слагате фолио върнете в печката за още 12-15 минути - до образуването на апетитна коричка.

7. Извадете и леко охладете като през това време поръсите с листенца пресен копър. После порцирайте и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта