Печено пилешко бутче с плодов сос
Пилешко на фурна със заливка от портокали и лук.
Необходими продукти:
- 1 пилешко бутче
- 1 портокал
- 2 глави червен лук
- сол и пипер на вкус
- 100 грама стафиди или сушени червени боровинки
- 100 мл портокалов сок
- 1 ч.л. захар
- канела на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте пилешкото бутче със сол и пипер и го запечете на фурна до готовност. Нека температурата, на която се готви да е 180 градуса, за да стане по-сочно.
2. Нарежете портокала с все корите (като ги измиете старателно) на ситни хапки и изсипете в огнеупорен съд заедно с потеклия сок от рязането.
3. Добавете в съда и другия портокалов сок, нарязания на ситно лук и стафидите. Пуснете да се готви на бавен огън до сгъстяването на соса.
4. След това претрийте през цедка или тензух, за да получите гладко пюре.
5. Добавете захарта и канелата и разбъркайте хубаво.
6. Извадете бутчето от фурната, залейте го с портокаловия сос и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ