Печени ябълки с вино и кашкавал
Следястие с ябълки на фурна, пълнени с гауда и поднесени с маслено-винен сос.
Бон Апети
Излъчен на 07.02.2017
Правим десерт, закуска, предястие или следястие - една рецепта, която е подходяща за поднасяне в широк диапазон от поводи и изисква сравнително малко продукти, като същевременно може да бъде сервирана и на по-специални гости. Нужни са ни четири червени ябълки, чиято сърцевина се отстранява с лъжица и се запичат в компанията на масло и ябълков сайдер. След това кошничките се овкусяват със сол, пипер и мащерка и се пълнят с рендосано сирене гауда. После се запичат още малко, като се заливат и с червено вино. Накрая се поднасят със соса от печенето, към който се добавя още малко масълце за плътност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ