Регистрация

Печени ябълки с вино и кашкавал



Печени ябълки с вино и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1238

Следястие с ябълки на фурна, пълнени с гауда и поднесени с маслено-винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.02.2017

Правим десерт, закуска, предястие или следястие - една рецепта, която е подходяща за поднасяне в широк диапазон от поводи и изисква сравнително малко продукти, като същевременно може да бъде сервирана и на по-специални гости. Нужни са ни четири червени ябълки, чиято сърцевина се отстранява с лъжица и се запичат в компанията на масло и ябълков сайдер. След това кошничките се овкусяват със сол, пипер и мащерка и се пълнят с рендосано сирене гауда. После се запичат още малко, като се заливат и с червено вино. Накрая се поднасят със соса от печенето, към който се добавя още малко масълце за плътност.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта