Печени пилешки кюфтета на тиган
Кюфтета от пилешка кайма с лук, чесън и билки.
Необходими продукти:
- 1,2 кг смляно пилешко месо (можете да комбинирате 2:1 пилешко филе с обезкостен пилешки бут)
- 2 ч.л. сол
- по 1/2 ч.л. червен и черен пипер
- 1 ч.л. сух кориандър
- 3-4 скилидки чесън
- 300 г лук (около две глави)
- 4 с.л. нишесте (картофено или царевично)
- 20 г (на око) листа магданоз
- 20 г листенца пресен копър
- 1 яйце
- 2-3 с.л. олио
- пресен лук и някакъв сос за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Изсипете смляното пилешко в голяма неметална купа.
2. Добавете наситнените лук, чесън, копър, магданоз. Поръсете с подправките, нишестето и чукнете яйцето.
3. Замесете хубаво каймата. Добре е да работите с ръкавица от мерки за сигурност - в пилешкото месо може да има зарази, които умират при термичната обработка.
4. Замесената кайма покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
5. Сгорещете на умерен огън няколко лъжици мазнина в тиган с незалепващо покритие. С ръце (и пак с ръкавици) оформяйте сплеснати кюфтета колко длан и гответе за по 4-5 минути от страна.
6. Поднесете с поръска от листенца пресни зеленини и по желание сос за топкане или любимата гарнитура.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ