Регистрация

Печени пилешки бутчета с чоризо и карфиол



Печени пилешки бутчета с чоризо и карфиол
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1447

Пилешки бутчета с карфиол и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.11.2017

Пилешко с наденички - звучи идеално за всички любители на мръвката, особено щом говорим за сочното червено месо от пилешките бутчета и вкусната наденица чоризо. Лора и Стоян успяват да сътворят ежедневна семейна рецепта за вечеря с модерна и глезоранска нотка, каквато е добавката на пикантния и богат на подправки колбас.

Първо се захващаме с пилешките бутчета, като ги овкусяваме със сол, пипер и кимион. Следва да ги полеем със зехтин и да ги запържим от всички страни до златисто, без да доливаме още мазнина в тигана. После ги дръпваме настрани да изчакат реда си.

След това в йенска теннджера или друга подходяща тава накъсваме карфиол на розички и го смесваме с нарязани на кубчета червени чушки, наситнен чесън, нарязан на шайби праз лук и кръгчета чоризо. Овкусяваме със сол, пипер и риган и заливаме с пилешки бульон. Отгоре редим бутчетата и пускаме манджата да се запече на 180 градуса за 40 минути. А после остава да поднесем и да си хапнем богато домашна гозба с пилешко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта