Регистрация

Печени пилешки бутчета в бяло вино

Печени пилешки бутчета в бяло вино
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5622

Пилешки бутчета на фурна с аромат на чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка парти пилешки бутчета (около 5-6)
  • 200 мл бяло сухо вино
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • 3-4 ч.л. червен пипер
  • 3-4 ч.л. универсална подправка за скара
  • 3-4 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

Измиваме бутчетата и ги подреждаме на един слой в тавичка, леко намазана със зехтин. Поръсваме със смесените подправки и втриваме хубаво с ръце. Поливаме виното отгоре и слагаме в предварително загрята на 220С фурна. След 15 мин. намаляваме огъня до 180С и печем до златисто – още около 20-30 мин. или докато течността се изпари.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта