Печени патладжани с майонезен сос
Салата от патладжани с домати и чесън.
Есента е сезонът на салатите от печени зеленчуци. Именно такава се готви в Кухнята на Звездев, по рецепта за патладжанена разядка. Въпреки че е тежичка, може да мине и за гарнитура към мръвка или риба, но нашенците си я използват за мезе към ракийка и дори да намажат с нея филийка хляб.
Патладжаните се увиват в намаслено фолио и се запичат на 220 градуса цели и без да се дупчат за 40-тина минути. Докато синият домат се готви, се обелват и наязват на ситно червени домати. Отделно в хаванче се счуква чесън със сол и олио. После се прибавя към доматите и се разбърква. Готовите патладжани се обелват, наситняват и изсипват при останалите продукти. Залива се с майонеза и кисело мляко и се доовкусява със сол и олио или зехтин. Разбърква се и се поднася с украса от листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ