Пържени патладжани с вкус и вид на гъби соте
Патладжани соте с лук, чесън, копър и яйца, наподобяващи сотирани гъби.
Необходими продукти:
- 4-5 патладжана
- 3 яйца
- 2 големи глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 гъбен бульон на кубче
- връзка копър
- сол и пипер
- олио
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте. Ако са по-стари и едри - обелете. Ако са млади и сочни, можете да готвите с ципата. Въпрос на вкус е - обелете по жеалние. След това нарежете на кубчета със страна около 2 см.
2. Прехвърлете кубчетата патладжани в купа, поръсете с 1/2 ч.л. сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, чукнете отгоре яйцата и разбъркайте отново. Оставете настрана.
3. Наситнете лука.
4. В голям тиган сипете 3-4 с.л. олио и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и гответе 3-4 минути. Добавете патладжаните. Гответе още 10-тина минути при периодично размешване. Преценете степента на готовност и когато са омекнали до желания от вас вариант, намалете леко огъня.
5. Чевръсто наситнете листата на копъра и намачкайте или минете през преса чесъна. Добавете ги към патладжаните и натрошете отгоре бульончето. Бъркайте 2-3 минути, за да се овкуси ястието равномерно и махнете от огъня.
6. Сервирайте като салата, гарнитура, мезе или леко основно. Изумително е колко тези пържени патладжани наподобяват на вкус и визия гъби соте.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ