Печени крилца с панировка на фурна
Панирани пилешки крилца с тестена коричка.
Необходими продукти:
- 1,5 кг пилешки крилца (горна или горна и средна част)
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. сладък червен пипер
- лют пипер по желание
- 100 г брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- зехтин или олио за намазване
- сосове за поднасяне по желание - чеснов, майонеза, барбекю, кетчуп, горчица или друго, в което бихте топнали крилцата
Начин на приготвяне:
1. Крилцата разделете на горна и средна част, а най-добре е да си вземете само горна част, защото е най-сочна. Така и времето за готвене ще е напълно еднакво за всички части.
2. Прехвърлете разделените крилца в купа, поръсете със сол, черен, червен и лют пипер по желание и разбъркайте хубаво с ръце, за да полепнат подправките.
3. Размешайте брашното с бакпулвера и поръсете крилцата. Размешайте отново, така че и брашното да се полепи.
4. Включете фурната да загрява на 200 градуса, а крилцата подредете върху решетка над тава. Не трябва да се застъпват а между тях може да има и минимално растояние от 0,5 см., но е задължително да го има.
5. Пъхнете в загрятата фурна за 20 минути. През това време си изсипете мазнината в купичка и се въоръжете с щипки за храна и четка за намазване.
6. Извадете крилцата, намажете от едната страна с мазнината, обърнете с помощта на щипките и намажете и от другата страна. Върнете във фурната на същата температура за още 5-6 минути до образуването на неустоима коричка.
7. След изваждане оставете да починат 5 минути и сервирайте със сос по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ