Печени крилца на тиган
Печени пилешки крилца с подправки и магданоз.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца (горна и средна част без долна)
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. лют пипер или кайенски пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. лук на прах (ако имате)
- 1-2 с.л. олио
- магданоз за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Крилцата почистете, ако има перушинки по тях и разрежете на свивката, за да се разделят на горна и средна част. Прехвърлете в купа.
2. Поръсете с изброените подправки и разбъркайте хубаво. Оставете на стайна температура за 30-тина минути, за да се мариноват в сухата марината.
3. Намазнете голям тиган с незалепващо покритие с 1-2 с.л. олио, сгорещете на умерен огън и подредете крилцата в него. Дръжте на огъня 10-12 минути. Внимавайте, защото по-тънката средна част се готви по-бързо от по-дебелата горна част. С щипки обърнете крилцата когато са готови.
4. Оставете да се готвят още толкова време и от другата страна.
5. Извадете и по желание поръсете с пресни листа магданоз. Поднесете докато ястието е топло. По желание можете да гарнирате с пресни зеленчуци, картофи или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ