Печени картофи на фурна с бекон
Класическа рецепта за всяка пицария, която може да приготвите много лесно и у дома - запечени варени картофи с месо, кисели краставички, сметана и моркови.
Необходими продукти:
- 4-5 средно големи картофа
- 1-2 кисели краставички
- бекон или пушен колбас или луканка
- 250 мл сметана за готвене
- 1 средно голям морков
- 7-8 маслини
- сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите на едри парчета и ги варете почти до готовност заедно с нарязаният морков.
2. Полусварените картофи прехвърлете в подходящ за печенето съд. Добавете към тях киселите краставички, бекона и маслините. Осолете и добавете черния и червен пипер. Най-накрая в съда изсипете и сметаната за готвене.
3. Печете във фурна, предварително загрята на 220 градуса за 40 мин. или до готовност. Картофите придобиват апетитна хрупкава коричка.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ