Сотирани картофи по индийски
Запържени варени картофи по бомбайски с подправки, домати и кориандър.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
- връзка кориандър
- пресен джинджифил (около 5 грама)
- 2 домата
- 3 с.л. олио
- 1/2 ч.л. семена ким
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. кориандър на прах
- 1 ч.л. лют пипер на люспи
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 ч.л. синап или едрозърнеста горчица
- 50 г масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте и сложете да се сварят с все ципата. След като са добре сварени, но не преварени, обелете и нарежете на кубчета.
2. Доматите нарежете на малки парченца, а джинджифила настържете на ситно ренде.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него за минута семената ким, лютия пипер, синапа (горчицата), куркумата, кориандъра и гарам масалата.
4. Добавете маслото и щом зацвърчи, запържете за минута рендосания джинджифил. После добавете картофите и гответе като разбърквате няколко минути.
5. Добавете доматите, намалете огъня и оставете да се готви 5-6 минути като периодично разбърквате.
6. Наситнете пресния кориандър (може да използвате магданоз, но вкусът се променя). Овкусете ястието със сол, добавете кориандъра и махнете от огъня.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ