Печени картофени кошнички с яйца
Пълнени картофи с пъдпъдъчи яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 6 много големи картофа
- 12 малки яйца - най-добре пъдпъдъчи
- 300 грама кашкавал
- сол, пипер и зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите почти до готовност. Обелете ги и ги разрежете на две равни части по дължина.
2. Изгребете с чаена лъжичка част от сърцевината им и в отворилата се дупка сложете подправки и счупете по едно яйце.
3. Картофените кошнички подредете в намазнена или покрита с пергаментово фолио тавичка и печете за 20 минути на 180 градуса.
4. През това време рендосайте кашкавала. Поръсете с него картофите, сложете още подправки по желание и приберете за допичане още 10 минути.
5. Сервирайте поръсено с наситнени пресни билки или зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ