Печени в тиган скариди, увити в бекон
Големи сочни скариди, плътно обгърнати от запечен бекон.
Необходими продукти:
- 16 големи скариди
- 300 г бекон с тлъстина
- черен пипер
- соев сос /друг сос
Начин на приготвяне:
Трябват ви само големи скариди и бекон. Не се препоръчва използването на по-малки скариди, защото ще станат сухи и твърди.
1. Почистете скаридите. Главата и черупката трябва да се запазят, за да приготвите лаксата. След това пробийте с дървени шишчета скаридите по дължина. Не забравяйте да навлажните шишчетата преди това. Това ще им попречи да загорят по време на печенето.
2. След това, увийте с бекон от главата до опашката, като оставите ‘тлъстата’ част на бекона ‘отвън’. Защипете внимателно бекона и продължете да увивате, докато цялата скарида е покрита. Затъкнете краищата навътре. Ако не знаете как, използвайте клечка за зъби, за да задържите бекона. Отново не забравяйте да навлажните клечката за зъби преди това. Можете да овкусите с млян черен пипер и да ги оставите да се пекат в тигана, докато са готови. Махнете клечките за зъби и сервирайте със сладък и пикантен соев сос или друг предпочитан сос.
3. Ако имате време, най-добрият начин да приготвите това е да сготвите бекона до полуготово състояние предварително. Не трябва да става кафяв, а просто да е позапечен. Отнема не повече от минута. Оставете го да се охлади преди да увивате. Така ще бъдете сигурни, че скаридите няма да се препекат прекалено и няма да станат сухи. Така можете да постъпите и ако не ползвате големи скариди.
4. Можете да направите всичко това и във фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ