Регистрация

Патладжанени рулца с моцарела

Патладжанени рулца с моцарела
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3685

Паста с патладжани, сирене и риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана, нарязани по дължина на 0,5 см дебели ленти
  • 1 малка глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 4 малки домата, нарязани на кубчета
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. провансалски подправки
  • 1,5 с.л. олио
  • 100 г моцарела
  • шепа шам-фъстък
  • шепа маслини
  • консерва аншоа
  • черен пипер
  • 200 г къса паста като пене, кресте ди гали, фусили

Начин на приготвяне:

1. Намажете патладжанените ленти с олио и изпечете до златисто-кафяво от всяка страна. Махнете от скарата.

2. Загрейте останалото олио, прибавете чесъна и лука и пържете 2 мин., сложете доматите и пържете 5 мин.

3. Поръсете с подправките и черния пипер.

4. Сварете пастата според инструкциите на пакета. Отцедете и оставете да се охлади.

5. Подредете пастата в огнеупорен съд.

6. Покрийте с доматения сос.

7. Сложете парче аншоа и малко моцарела от единия край на лентата патладжан и завийте на руло.

8. Повторете процедурата с останалите ленти патладжан.

9. Подредете ги върху доматения сос.

10. Поръсете с останалата моцарела, маслините и шам-фъстъка.

11. Печете няколко минути във фурна на 160ºC, докато сиренето се разтопи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта