Регистрация

Печени бананови хапки с кашкавал

Печени бананови хапки с кашкавал
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2474

В Испания и Латниска америка това ястие се нарича Мадуро кон кесо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 банана
  • 50 грама кашкавал
  • 1 с.л. захар

 

Начин на приготвяне:

1. Изберете си по-зелени банани.

2. Измийте ги добре, сложете ги в огнеупорна тавичка БЕЗ ДА ГИ БЕЛИТЕ.

3. Пуснете ги да се пекат в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна докато кожата им не потъмнее. Ще отнеме около 15 минути.

4. През това време рендосайте кашкавала.

5. Извадете бананите от фурната - не ги белете отново.

6. Разрежете ги първо на 2 сравнително еднакви части по ширина, а след това и по дължина.

7. Подредете ги в същата тава отново с кората към дъното и разреза - нагоре.

8. Поръсете със захар, след това с рендосан кашкавал и върнете да се запече кашкавала - около 5-7 минути.

9. Поднесете като ордьовър или следобедна закуска с чаша чай, кафе или плодов сок.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта