Печени бананови хапки с кашкавал
В Испания и Латниска америка това ястие се нарича Мадуро кон кесо.
Необходими продукти:
- 3 банана
- 50 грама кашкавал
- 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Изберете си по-зелени банани.
2. Измийте ги добре, сложете ги в огнеупорна тавичка БЕЗ ДА ГИ БЕЛИТЕ.
3. Пуснете ги да се пекат в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна докато кожата им не потъмнее. Ще отнеме около 15 минути.
4. През това време рендосайте кашкавала.
5. Извадете бананите от фурната - не ги белете отново.
6. Разрежете ги първо на 2 сравнително еднакви части по ширина, а след това и по дължина.
7. Подредете ги в същата тава отново с кората към дъното и разреза - нагоре.
8. Поръсете със захар, след това с рендосан кашкавал и върнете да се запече кашкавала - около 5-7 минути.
9. Поднесете като ордьовър или следобедна закуска с чаша чай, кафе или плодов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ