Печена сьомга с коричка от орехи и копър
Сьомга с карамелена коричка от ядки и свежа шарена салата.
Бон Апети
Излъчен на 15.05.2017
Президентска рецепта за печена риба с коричка от кафява захар, ядки и ароматни подправки показват Лора и Стоян, като грабват голямо парче сьомга и го превеъщат в неустоимо основно ястие, което се приготвя бързо и е достойно да посрещне изискани и високопоставени гости.
Парчето сьомга се овкусява със сол и пипер и се запича на силна фурна за 6 минути. През това време орехи и копър се наситняват и се смесват с разтопено масло и лимонов сок. Добавя се кафява захар и с ароматната смес се обтрива рибата, която се допича. Ето още малко време през което пък по желание можете да приготвите свежа салата, която е най-добрата гарнитура за сьомга.
Водещите предлагат смес от моркови, цикория, червен лук, маруля и маслини, които се смесват заедно и се овкусяват с лимонов сок и студено пресован зехтин. Готово - ето едно много луксозно и лесно ястие, с което дори можете да поглезите себе си, ако се намира кой да сподели вечерята.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ