Регистрация

Печена риба с чесън, кафява захар и соев сос

Печена риба с чесън, кафява захар и соев сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1125

Рибно филе на фурна със слако-солен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г кафява захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 50 мл соев сос
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 800-1000 г обезкостено филе от риба + сол и пипер (бяла риба, лаврак, сьомга или друга по избор; може и 4 по-малки филета вместо 1 голямо)
  • няколко резена лимон и магданозени листенца за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в купичка кафявата захар, добавете солта и пипера, налейте зехтина, лимоновия сок и соевия сос и бъркайте докато захарта се поразтвори.

2. Прибавете към соса намачкания или минат през преса чесън и размешайте отново.

3. Застелете тава с алуминиево фолио. Върху него сложете втори лист алуминиево фолио, който да е по-голям от първия. Върху него пък поставете рибното филе с кожата към фолиото. Поръсете рибата със сол и пипер.

4. Залейте рибата със соса. Не се притеснявайте, че е твърде течен. Гребнете няколко пъти с лъжица от стеклия се сос и полейте филетата още и още, за да се овкусят добре. После завийте първо с горния лист фолио, като внимавате да не изтече соса, а след това и с долния, като нежно загърнете нагоре.

5. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

6. Разгърнете фолиото, полейте отново рибата със соса и върнете във фурната без да загръщате с фолиото, за да хване лек загар. Пет минути са достатъчни.

7. Сервирайте с резени лимон и поръска от наситнени свежи листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта