Регистрация

Печена агнешка плешка

Печена агнешка плешка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5168

Плешка от агне със соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1.5 кг агнешка плешка
  • 8 дребни лукчета, обелени и разполовени
  • 2 глави чесън разделени на скилидки, небелени
  • няколко стръка розмарин на ситно
  • зехтин
  • морска сол

За соса:

  • 1 супена лъжица брашно с връх
  • 1 супена лъжица тъмен соев сос
  • 1 1/2 чаша телешки бульон
  • малко бяло вино
  • малко пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Извадете месото от хладилника час преди да започнете да готвите - оставете го да стане със стайна температура.

2. Натъркайте го с морска сол и розмарин, полейте го с малко зехтин и оставете настрани.

3. Предварително загрейте фурната на 240 градуса. Сложете агнешкото в тава и печете 20 минути.

4. Междувременно, загрейте тенджера с посолена вода и сложете лука и чесъна да се варят около 10 минути докато лукът омекне. Отцедете ги и ги оставете настрани.

5. Извадете агнешкото и намалете температурата на фурната до 190 градуса. Сложете лукчетата и чесъна в тавата, поставете агнето отгоре им и върнете за още 45 минути. Изчакайте да се охлади 15 минути преди да го нарежете.

6. За приготвянето на соса излейте сока от тавата за печене в тенджерка. На среден огън забъркайте вътре брашното, а после и виното, соевия сос, захарта и бульона. Изчакайте сместа да заври, а след това намалете огъня и оставете да къкри десетина минути докато се сгъсти. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта