Регистрация

Песто паста с аспержи и сушени домати

Песто паста с аспержи и сушени домати
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1896

Вегетариански макарони с босилек, домати и аспержи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • връзка аспержи (15-тина броя)
  • зехтин, сол и пипер
  • 100 г сушени домати в зехтин
  • 50 г пармезан
  • 250 г паста от вид по избор

За пестото:

  • 150 г листа босилек
  • 2 с.л. кедрови ядки
  • 2 скилидки чесън
  • 70 мл зехтин
  • 100 г пармезан
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте аспержите, отрежете засъхналите им дебели крайща - 1 с.м. е достатъчно, а останалата част разделете на 4 по-малки парченца. Прехвърлете в тава, покапете със зехтин и овкусете със сол и пипер. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

2. Кипнете в голяма тенджера 2,5 литра вода, добавете 2 с.л. сол и 1 с.л. зехтин. Изсипете пастата вътре и варете до състояние ал денте. Една минута преди посоченото време за готвене на опаковката на тестеното изделие, го изсипете в гевгир и отцедете. Прехвърлете в купа.

3. Докато аспержите се пекат, а пастата се вари, почистете босилека и го пъхнете в блендера. Добавете чесъна и кедровите ядки и бръмнете. Добавете зехтина и солта и бръмнете отново. Рендосайте пармезана, прибавете го към пестото и бръмнете финално.

4. Изсипете пестото в купата при пастата. Добавете наситнените сушени домати и изпечените аспержи. Разбъркайте хубаво и поднесете като поръсите с рендосан пармезан.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта