Регистрация

Патладжани с гъби и сметана

Патладжани с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1512

Пържени патладжани с гъби и лук в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 500 г гъби
  • 4 глави лук
  • 250 мл течна животинска готварска сметана
  • 5 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • олио
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните нарежете на кръгчета. Осолете и оставете да си пуснат горчивината. След това измийте, подсушете, посолете и оваляйте в брашно. Пържете двустранно докато омекнат - не трябва да се преготвят, защото ги очаква втора термична обработка.

2. Лука наситнете, а гъбите нарежете на полумесеци. Запържете в олио лука докато стане прозрачен, след това добавете и гъбите и гответе до омекване. Подправете със сол и пипер.

3. На дъното на тавичка подредете патладжаните. Отгоре залейте с гъбената запръжка. После разбъркайте 1,5 с.л. брашно със сметаната, добавете сол и пипер и с този сос залейте ястието.

4. Печете на 200 градуса до образуването на апетитна коричка.

5. При поднасяне поръсете с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта