Патладжанени рулца с моцарела
Паста с патладжани, сирене и риба.
Необходими продукти:
- 2 патладжана, нарязани по дължина на 0,5 см дебели ленти
- 1 малка глава лук, нарязан на кубчета
- 1 скилидка чесън, счукан
- 4 малки домата, нарязани на кубчета
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. провансалски подправки
- 1,5 с.л. олио
- 100 г моцарела
- шепа шам-фъстък
- шепа маслини
- консерва аншоа
- черен пипер
- 200 г къса паста като пене, кресте ди гали, фусили
Начин на приготвяне:
1. Намажете патладжанените ленти с олио и изпечете до златисто-кафяво от всяка страна. Махнете от скарата.
2. Загрейте останалото олио, прибавете чесъна и лука и пържете 2 мин., сложете доматите и пържете 5 мин.
3. Поръсете с подправките и черния пипер.
4. Сварете пастата според инструкциите на пакета. Отцедете и оставете да се охлади.
5. Подредете пастата в огнеупорен съд.
6. Покрийте с доматения сос.
7. Сложете парче аншоа и малко моцарела от единия край на лентата патладжан и завийте на руло.
8. Повторете процедурата с останалите ленти патладжан.
9. Подредете ги върху доматения сос.
10. Поръсете с останалата моцарела, маслините и шам-фъстъка.
11. Печете няколко минути във фурна на 160ºC, докато сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ