Пататник по американски
Палачинка от рендосани картофи с плънка от задушени зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 80 г масло
- 1/2 глава лук
- 1 червена чушка
- 1 шепа бейби спанак
- 100 г чедър (или друго жълто сирене или кашкавал по избор)
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Главата лук нарежете на полумесеци, а чушката на тънки лентички.
2. Сгорещете половината от маслото в тиган и запържете в него лука докато позлатее. Добавете чушката, гответе още няколко минути и след това добавете и листата спанак. Овкусете със сол и пипер и след като листенцата се отпуснат, пресипете съдържанието на тигана в чиния.
3. Обелете картофите и ги рендосайте на едро ренде. Рендосайте и чедъра.
4. В същия тиган, без да го почиствате, сгорещете останалото масло и след това изсипте картофените стърготини. Разбърквайте ги докато се запържат. Подправете със сол, черен и лют пипер на вкус. Добавете чедъра и оставете да се разтопи върху картофите така, че те да се превърнат в своеобразен пататник.
5. Изсипете зеленчуците отгоре и гответе още минута, за да се темперират. Не размешвайте.
6. Полученото ястие можете да сервирате като прегънете на две във формата на омлет или поднесете отворено - тогава прилича на пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ