Пастет от заешко и свинско в бекон
Терин със заешко, свинско, грах и аспержи.
Бон Апети
Излъчен на 10.04.2017
Лора и Стоян дават една страхотна идея за нещо като домашен колбас, руло стефани или вид пастет, който наричаме терин заради формичката, в която се изпича. Видът му е уникално апетитен и неустоим, защото месното руло е увито и сготвено в ленти бекон, които нежно обгръщат два вида смляно месо и зеленчуци. Добавеният желатин пък създава онази уникална трептяща текстура, която деликатно наднича под бекона. Въобще - как да не си го хапне човек? Но затова първо трябва да си го сготви.
Свинските гърди и почистеното от костите заешко месо се смилат заедно и се овкусяват с подправки. Ако желаете можете да използвате и друга мръвка. Желатин се разтваря в пилешки бульон и на плота се зареждат грах и аспержи. Добавка от моркови също би била вкусна - не се притеснявайте да импровизирате. Форма терин се намазнява и по дъното и стените й се подреждат лентите бекон така, че да остане и за увиване отгоре. После редим кайма, грах, кайма, аспержи и пак кайма. Следва да залеем с желирания бульон и да доувием в бекона. После печем за 1:30 часа. Ястието може да се хапва и студено, като водещите твърдят, че в охладения вариант се крие истинския му чар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ