Домашен пастет с майонеза
Разядка с мляно варено месо, яйца, подправки и сметана.
Необходими продукти:
- 2 моркова
- 600 г варено месо (пилешки гърди, телешко пържоли или комбинация от телешко и свинско)
- 50 г свинска или патешка мас по желание
- 2 глави лук
- 2 с.л. растителна мазнина за пържене
- 4 скилидки чесън
- 250 г майонеза
- 3-4 яйца (варени)
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- още подправки по желание
Начин на приготвяне:
Забележка: Сварете си месото предварително като можете да комбинирате няколко вида месо. Пилешко с патешко, телешко със свинско или пилешки гърди със свинско. Можете да прибавите дафинов лист, черен пипер и бахар и след това да имате домашен бульон, който да ви послужи за друго готвене.
1. Обелете лука и го наситнете.
2. Нарежете и моркова на кубчета.
3. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея лука и моркова.
4. През месомелачка минете месото, после яйцата, лучената запръжка с морковите и маста (ако слагате). Запазете си една мръвка, която да мине през мелачката за финал, за да обере остатъците от другите продукти.
5. Смесете добре смлените съставки, добавете подправки на вкус и намачкания чесън. Изсипете и майонезата и замесете еднородна смес. Добре ще е да го направите на ръка.
6. Поднесете охладено като маз за филийки или брускети или пък сервирайте като тежка разядка за боцкане за мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ