Паста с пуешки кюфтенца
Паста с пуешка кайма и гъбен сос.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. пуешка кайма
- щипка сол и черен пипер
- 1/3 ч.ч. фино нарязан лук
- 1/2 яйце
- 1/2 ч.ч. японска галета панко (или обикновена галета)
- паста за 1 порция
- 3 ч.ч. вода
- 2/3 ч.ч. сос за паста по избор
- 1/2 ч.ч. гъби и нарязан лук с малко олио (по желание)
Начин на приготвяне:
На пуешките кюфтенца:
1. Смесете в купа каймата с щипка сол и черен пипер, фино нарязания лук, яйцето и галетата.
2. Направете кюфтенца с големина около 2,5 см.
3. Изпечете ги за около 10 мин. до готовност на 200°С. За да проверите дали са готови, пъхнете клечка за зъби и я извадете. Ако излезе чиста, значи са готови.
4. Извадете кюфтенцата от фурната и ги оставете да се охладят.
На пастата:
1. Сварете пастата във вода.
2. Когато се свари напълно, отцедете водата.
3. В друга тенджерка на среден огън, сотирайте гъбите и нарязания лук с малко олио, по желание. След това прибавете соса за паста.
4. Прибавете готовите кюфтенца.
5. Разбъркайте кюфтенцата със соса и прибавете пастата. Разбъркайте отново, докато се покрие всичко в сос и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ