Пуешки кюфтета от наденички
Кюфтета с кориандър и кимион.
Необходими продукти:
- 3 пуешки наденички или 600 г пуешка кайма
- 1/3 малка консерва цял или нарязан китайски воден кестен във вода (ако се затруднявате да си го намерите, го пропуснете)
- 3 скилидки чесън
- шепа кориандър
- 1 ч.л. кимион
- щедро количество черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете наденичките, като ги срежете и остържете месото. Сложете го в голяма купа.
2. Счукайте чесъна и китайския воден кестен. Прибавете го в купата с месото. Не слагайте прекалено много китайски воден кестен, за да не се разпаднат кюфтетата.
3. Прибавете останалите необходими продукти при месото в купата. Смесете хубаво с ръце.
Сложете готовата смес върху дъска за рязане. Оформете като пица и разделете на 4 равни части. Направете всяка част на малко кюфтенце.
Изпечете кюфтенцата в незалепващ тиган на среден до средно силен огън (не използвайте олио, освен ако тиганът не е незалепващ). Гответе докато станат златисто-кафяви от всички страни.
Поднесете върху канапе от маруля и дресинг по избор, освен ако не е прекалено кремообразен. По желание добавете няколко бейби моркова за гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ