Паста с пилешко и броколи
Пилешки хапки с броколи, паста и чедър.
Необходими продукти:
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- 600 г пилешки гърди
- сол и пипер на вкус
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 400 мл пилешки бульон
- 600 мл вода
- 150 г макарони (мидички)
- 300 г броколи
- 200 мл мляко
- 400 г чедър
- 1 ч.л. кайенски пипер
- 1 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на хапчици. Сгорещете растителната мазнина в много голям тиган или в тенджера. Изсипете вътре мръвките, поръсете със сол и пипер и гответе до побеляване от всичките страни, като разбърквате.
2. Добавете лука и чесъна, гответе докато станат прозрачни, след това налейте бульона, водата и макароните. Разбъркайте добре, захлупете с капак и оставете да се готвят 10 минути, като проверявате да не се преварят.
3. Добавете накъсаните на розички и измити броколи, налейте млякото и оставете да се готви до омекване на броколите (още 10-тина минути).
4. През това време рендосайте чедъра. Добавете го в ястието и разбъркайте докато се разтопи и обгърне всичко. Подправете финално със сол, пипер, кайенски пипер и индийско орехче и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ