Паста Примавера с броколи
Пролетни спагети без месо.
Необходими продукти:
- 200 гр спагети (сварени според упътването на опаковката)
- зехтин
- 3 скилидки счукан чесън
- 1 глава ситно нарязан лук
- броколи (бланширани) или аспержи, нарязани на ленти от около 2,5 см
- 1 морков, нарязан на жулиени
- 1 червена сладка чушка, нарязана на ленти
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета
- 1/2 чаша домати, нарязани, без семената
- 1/2 кубче (или сварен) бульон
- 1 чаша прясно мляко
- сол
- пипер
- 1/4 чаша нарязан босилек
- 1/4 чаша настърган чедър
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна и лука докато омекнат. Прибавете червената чушка и моркова и пържете докато започнат да омекват. Добавете аспержите, тиквичката и доматите и гответе до омекване.
2. Сипете бульона, млякото, чедара, солта и пипера и оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да къкри на тих огън докато течността леко се сгъсти.
3. Разбъркайте пастата в соса. Изключете котлона и прибавете босилека. Сервирайте топло. Поръсете с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ