Паста с манатарки и кестени
Пикантна паста без месо.
Различна идея за почти постни макарони показва Ути Бъчваров в канала си Бързо, лесно, вкусно, като готви дребни макарони с манатарки, кестени и праз лук и нарича ястието "попара с гъби". Това е различен начин за нарава на многосъставно основно без месо, а ако искате да е съвсем веганско, можете да готвите само със зехтин, без добавката на масло.
Кестените се цепват и се слагат да се сварят. През това време се нарязват връзка магданоз и няколко стръка праз лук и се задушават в смес от зехтин и масло. Към тях се добавя люто чушле и гъби, а после се налива и от водата на варене на кестените. Добавя се пастата и щом се развари, се маха от огъня. Кестените се обелват и натрошават в ястието. Подправя се със сол и пипер и е готово за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ