Регистрация

Паста с кисело мляко и грах



Паста с кисело мляко и грах
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1216

Вегетариански спагети с кисело мляко, пресен лук и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.05.2018

Пролетни спагети без месо готвят Лора и Стоян, като представят рецепта за паста, която не е за всеки, защото тестеното изделие се комбинира с ароматен сос от кисело мляко с билки и се смесва със задушени пресен лук, пресен чесън и грах. Получава се ястие в зелено, което носи пролетно настроение, но и е пълно разочарование за любителите на мръвката.

Спагетите се сваряват в подсолена вода в съотношение 1:10. През това време пресният лук и пресният чесън се нарязват и се запържват в зехтин. Към тях се добавя и замразена грах, готви се до омекване. Готовите спагети се отцеждат от водата и се изсипват в тигана със зеленините.

В друг съд се разбива кисело мляко с добавка от наситнена мента, магданоз и мащерка. С тази заливка се подправят спагетите, разбъркват се и се прехвърлят в индивидуални порции. По желание отгоре се поръсват с пармезан.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта