Паста с агнешко варено
Агнешко с домати и картофи върху канапе от макарони.
Необходими продукти:
- 1 кг агнешко месо
- мазнина за пържене
- 2 глави лук
- 1 чушка
- 2 домата
- 5 картофа
- 3 скилидки чесън
- 50 грама кориандър
- 50 грама магданоз
- 1 опаковка макарони
- кимион, кориандър, лют пипер, сол и черен пипер на вкус
- гореща вода
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган с малко мазнина запържете агнешкото, нарязано на големи парчета и лука - на полумесеци. Добавете чушката на парчета, доматите - на полукръгове, подправки на вкус, долейте вряла вода да залее хубаво всичко и варете под капак до готовност на месото.
2. Измийте картофите и ги нарежете на кръгчета. Добавете ги към манджата 20-30 мин. преди да е готова.
3. Пет минути преди да махнете от огъня агнешкото, го овкусете с кориандъра и магданоза - наситнени, както и намачканите скилидки чесън.
4. Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете я в чинии и я залейте с агнешкото варено така, че ястието да има и сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ