Паста със сметана и шунка
Солени макарони с шунка и сметанов сос.
В канала da_sgotvim_s_milena попадаме на една лесна и бърза рецепта за паста, която дори можете да си приготвите в обедната почивка, ако имате кухня на разположение. Ястието е вкусно, засищащо и експресно за направа, порция от него излиза евтино, а може да се спретне и в голяма доза, за да нахрани доста гладници. Става въпрос за солени макарони със сметана, запържен чесън в зехтин и наситнена шунка. Вместо нея можете да използвате бекон, прошуто или друг колбас, какъвто обичате или имате на разположение.
Макароните се сваряват в подсолена вода, а през това време колбасът се наситнява заедно с чесъна. Чесънчетата се запържват в сгорещен зехтин, добавя се колбаса, а после и сметаната и се готви за кратко. Следва да се отцеди сварената според указанията на опаковката паста и да се прехвърли в тигана за още няколко минути, докато се овкуси хубаво и равномерно със соса. Можете да импровизирате с вида тестено изделие, за да опитате различни варианти. Важно е обаче да не преварявате макароните, защото ще се разкашкат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ