Макарони с кайма и майонеза на фурна
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4237
Паста с месо, маслини и бял сос.
Необходими продукти:
- 1 пакет паста мидички
- 500 грама кайма
- 1 голяма глава лук
- 1 голям морков
- много майонеза
- маслини
- подправки (сол, пипер, риган, босилек, чубрица и др.)
- мазнина на пържене
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанията на опаковката.
2. Направете запръжка като в малко мазнина запържите до прозрачност наситнения лук, добавите моркова на ситни кубчета и след това пържете каймата като я направите на малки месца с помощта на вилица. Сложете подправки по избор.
3. В тава изсипете добре отцедените макарони, смесете ги с щедро количество майонеза и със запръжката от тигана. Най-отгоре сложете маслините.
4. Печете за 10 минути на фурна.
Най-важните съставки
босилек, кайма, лук, майонеза, маслини, моркови, олио, паста, риган, сол, сол и пипер, черен пипер, чубрица
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ