Паста Примавера с пролетни зеленчуци
Спагети с броколи, тиквички, грах и аспержи.
Бон Апети
Излъчен на 04.05.2016
Рецептата за спагети Примавера е изцяло съобразена с пролетта, но колкото и странно да звучи - тя не е създадена в Италия. Идеята й е да се събере съвкупност от свежи зеленчуци, които да поднесат пролетта в блюдо, а спагетите в него да служат просто като основа от тесто, която да превърне ястието в основно. Затова и тук се готви паста, чиято запръжка е много по-богата като съставки и количество за разлика от традиционните начини за приготвяне на италиански тестени изделия. Тези спагети, които можете да замените и с друг вид паста, получават богато и безмесно овкусяване от броколи, аспержи, гъби, тиквички и грах, а на финала се превръщат в едно засищащо ястие, напоено в сметанов сос. По желание могат да бъдат украсени с чери домати и някакъв вид жълто сирене като пармезан, грана падано и дори обикновен кашкавал. В някои рецепти дори готвачите си позволяват да сложат синьо сирен, което придава особен вкус на храната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ