Паста Вермичели с пресни маслини
Люто италианско ястие с маслини и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г паста вермичелли (дебели спагети)
- 400 г пресни сладки черни маслини
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. чист зехтин
- люти чушлета
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Сложете 5 литра вода да заврат.
2. Докато чакате водата да кипне, сложете маслините, чесъна и зехтина в тиган и запържете бъркайки на средна температура. Обикновено оставям скилидките чесън цели и ненарязани, но това си решавате вие.
3. Сложете пастата вермичелли във врящата вода и добавете 1 ч.л. сол за всеки литър вода. Сварете вермичеллито, като го оставите леко твърдо. Най-добре следвайте инструкциите на опаковката и ги варете около минута по-малко, отколкото пише.
4. Докато чакате пастата да се свари, намачкайте маслините с дървена лъжица и добавете малко вода от пастата.
5. След като пастата е готова, смесете я с маслините и запържете за една минута.
6. Сервирайте със ситно нарязани чили чушлета и малко настъргания пармезан.
Големият проблем при тази рецепта са костилките на маслините. В ястието ви накрая ще има много от тях. Така че, ако е официална вечеря, можете да ги извадите предварително, веднага след като маслините са изпържени, не преди това. Ще отнеме малко време и търпение.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ