Регистрация

Паста Вермичели с пресни маслини

Паста Вермичели с пресни маслини
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4046

Люто италианско ястие с маслини и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г паста вермичелли (дебели спагети)
  • 400 г пресни сладки черни маслини
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. чист зехтин
  • люти чушлета
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Сложете 5 литра вода да заврат.

2. Докато чакате водата да кипне, сложете маслините, чесъна и зехтина в тиган и запържете бъркайки на средна температура. Обикновено оставям скилидките чесън цели и ненарязани, но това си решавате вие.

3. Сложете пастата вермичелли във врящата вода и добавете 1 ч.л. сол за всеки литър вода. Сварете вермичеллито, като го оставите леко твърдо. Най-добре следвайте инструкциите на опаковката и ги варете около минута по-малко, отколкото пише.

4. Докато чакате пастата да се свари, намачкайте маслините с дървена лъжица и добавете малко вода от пастата.

5. След като пастата е готова, смесете я с маслините и запържете за една минута.

6. Сервирайте със ситно нарязани чили чушлета и малко настъргания пармезан.

Големият проблем при тази рецепта са костилките на маслините. В ястието ви накрая ще има много от тях. Така че, ако е официална вечеря, можете да ги извадите предварително, веднага след като маслините са изпържени, не преди това. Ще отнеме малко време и търпение. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта