Парти бутчета с картофи, моркови и лук
Пилешко със суха марината и зеленчуци на фурна.
Необходими продукти:
- 8-10 долни пилешки бутчета
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. куркума
- 1 глава червен лук
- 1-2 моркова
- 5-8 скилидки чесън
- 1 кг картофи
- лют пипер по желание
- розмарин
- 3 с.л. олио
- люти чушлета
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета сложете в купа, поръсете със солта, двата вида пипер и половината куркума. Обтрийте добре подправките и оставете да се мариноват докато дойде време да влязат в ястието.
2. Картофите нарежете на едро. Можете да измиете добре и да оставите директно с ципите. Изсипете в неголяма тава.
3. Морковите нарежете на шайби, лука разделете през средата и нарежете на едро. Изсипете при картофите.
4. Скилидките чесън просто натиснете леко с ножа, за да се сплескат и пуснете при останалите продукти. Овкусете със сол, пипер, куркума и покапете с олио. Разбъркайте.
5. Подредете бутчетата при зеленчуците, боцнете 1-2 люти чушлета и поръсете с люспи лют пипер, ако обичате пикантна храна. Сложете клонки или сух розмарин отгоре.
6. Завийте с фолио или покрийте тавата с капак. Ако е йенска - сложете в студена фурна, ако е обикновена, гответе в сгорещена на 200 градуса. Дръжте вътре около 35 минути. След изваждане поръсете с пресни листа магданоз за разкош.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ