Папардели в маслен сос
Паста с пилешки бульон и риба тон.
Необходими продукти:
- 300-350 г паста папардели (или друга паста по ваш избор)
- 1 с.л. зехтин
- 1/2 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 8 с.л. (1 пакетче) масло
- ¼ ч.ч. пилешки бульон или бяло вино
- ¼ ч.ч. смесени босилек, нарязан розмарин, магданоз (или копър)
- 150 г риба тон (по желание)
- 150 г грах (може и замразени задушени аспержи)
- няколко нарязани сушени домата (по желание)
- сол и черен пипер
- настърган пармезан или друг кашкавал за отгоре
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанията на пакета.
2. В голяма тенджера на средно силен огън загрейте малко олио, добавете чесъна и лука. Запържете докато лука стане прозрачен, след което добавете поовината от маслото (внимавайте да не го прегорите) и бульона или виното.
3. Оставете да ври на слаб огън за няколко минути и след това добавете подправките, рибата тон и граха. Покрийте с капак и оставете да ври докато грахът стане ярко зелен и омекне. (Можете да сварите граха предварително и да го прибавите накрая)
4. Добавете останалата половина от маслото и солта и пипера.
5. Прибавете пастата и сушените домати (ако използвате) и преди сервиране наръсете с настъргания кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ