Панцанела с царевичен хляб
Зеленчуци с кротони, горчица и кленов сироп.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. стар царевичен хляб, нарязан на кубчета
- 1 с.л. масло
- 500 г чери доматчета, разрязани на половинки
- 1 средно голяма глава червен лук, нарязан на кубчета
- 1 краставица, обелена, изичстена от семената и нарязана на кубчета
- 10-15 листа пресен босилек, нарязани
- 1/3 ч.ч. зехтин
- ¼ ч.ч. балсамов оцет
- ½ с.л. дижонска горчица
- 1 с.л. кленов сироп
- морска сол
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в йена или тежък тиган и добавете царевичния хляб. Разбъркайте и запържете на средно силен котлон за 3-5 минути. Пъхнете съда в предварително загрята на 150 С фурна за 10-15 минути или докато поизсъхне и стане хрупкав като крутони. Извадете от фурната и оставете настрана да изстине.
2. Разбъркайте зехтина, балсамовия оцет, горчицата и кленовия сироп. Овкусете със сол на вкус.
3. В голяма купа разбъркайте царевичния хляб с доматите, лука, краставицата и босилека. Наръсете с 1/3 до ½ от соса и сервирайте с останалата част от соса отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ