Регистрация

Паниран карфиол със соев сос по азиатски

Паниран карфиол със соев сос по азиатски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 834

Карфиол темпура, завършен в пикантна сладко-кисела соева глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 70 г брашно
  • 100 мл мляко
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • розичките от 1/2 голяма глава карфиол или 1 малка глава карфиол
  • олио за пържене на маслена баня
  • 2 с.л. раастителна мазнина за готвене (можете да гребнете и от олиото, с което е готвено на маслена баня)
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл соев сос
  • 50 мл оцет
  • 1 с.л. с връх захар
  • лют сос на вкус
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • семена бял сусам за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Разделете карфиола на съцветия и измийте. Отцедете от водата.

2. В купа изсипете брашното и добавете в него чесъна на прах и бакпулвера. Разбъркайте, налейте млякото и бъркайте докато се получи гъста каша.

3. Изсипете в купата карфиола и размешйате, за да полепне по розичките.

4. Сгорещете в малък дълбок съд олио на умерен огън и пускайте по няколко розички да се панират до получаването на златиста коричка. Вадете с решетъчна лъжица.

5. В тиган с незалепващо покритие сипете растителна мазнина или от мазнината на пърженето на карфиола. Добавете наситнен чесън и гответе 2 минути на средна степен. Залейте със соевия сос, прибавете лютия сос и захарта, сипете оцета и бъркайте докато захарта се разтвори.

6. Поръсете царевичното нишесте и мешайте периодично докато се получи сос с гъстотата на мармалад. Намалете малко огъня и изсипете панираните карфиолчета. Мешайте докато глазурата полепне върху тях.

7. Прехвърлете в блюдо и по желание поръсете със семена бял сусам за придаване на автентична азиатска визия и повече красота.

 

Източник: YouTube/Proper Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта