Регистрация

Панирано телешко в соев сос

Панирано телешко в соев сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 775

Бързо основно с месо - панирани телешки хапки в сладко-солен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 скилидки чесън
  • 10 г от корен джинджифил
  • 4 стръка пресен лук
  • 450-500 г телешко филе
  • 35 г царевично брашно
  • 80 мл олио
  • 80 мл соев сос
  • 50 г кафява захар
  • 80 мл вода
  • 1 с.л. царевично брашно + 1 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на много ситно, почти до състояние на смляно чесъна и джинджифила. Пресния лук нарежете косо на тръбички с дължина около 3 см. Телешкото месо нарежете на тънки дълги лентички.

2. Разпределете лентичките телешко на плот и поръсете с царевичното брашно. Оваляйте хубаво.

3. Сгорещете олиото на силен огън в тиган. Пържете на два или три пъти телешкото до хващане на апетитна тъмна коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

4. Оберете с шпатула останалото в тигана царевично брашно. Не е нужно да бъдете стриктни в обирането му, но все пак махнете големите парчета, за да не загори. Намалете огъня на умерен.

5. Добавете в тигана чесъна и джинджифила и гответе 2 минути като разбърквате. Би трябвало да е останало от мазнинката на пърженето на месото.

6. Изсипете в тигана соевия сос и кафявата захар. Бъркайте докато кипне.

7. Залейте с водата и изчакайте да заври отново. Разбъркайте 1 с.л. царевично брашно с 1 с.л. вода и изсипете. Нека къкри 3 минути.

8. Върнете месото в соса и бъркайте 2 минути на огъня. След това добавете нарязания косо лук и бъркайте още минута. После е готово за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта