Панирано свинско с печени чушки
Пържено свинско върху канапе от картофи със сос от червени чушки.
Свинските пържоли са си класика, но могат да се превърнат в модерно народно ястие, ако ги сготвите с малко фантазия. Именно такава идея дава Ути Бъчваров в предаването Бързо, лесно, вкусно, като поднася панирано свинско месо с картофи и чушки по оригинален начин.
Месото се реже на тънки пържоли, те се поръсват с пипер и се овалват в смес от брашно и сол. Остават да почакат, а през това време картофите за основата се варят и готвещият подхваща соса. За него се наситнява червен лук и се настисква със сол и захар. Режат се на ситно пресни и печени чушки. Добавя се и люто чушле по желание. В тиган се сгорещяват масло и зехтин, в тях се запържва чесън с малко захар, прясна мащерка и сух босилек. После се добавят лука и чушките и се готвят до омекване.
Пържолите класически се запържват двустранно в мазнина. Картофите се белят, овкусяват с подправки, намачккват с масло и разпрделят като основа за ястието. Отгоре се редят пържолките, а върху тях се залива в чушковия сос. Листенце босилек за красота и ястието е готово за поднасяне!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ