Панирано свинско с кокосови стърготини
Свински шницели с кокосова коричка и портокалова заливка.
Бон Апети
Излъчен на 18.06.2018
Панирано хрупкаво свинско контрафиле, познато още под името рибица готвят Лора и Стоян, за да превърнат вкусните мръвки в разкошни хапки с коричка от галета и кокос, които се поднасят със заливка от портокалов сладко с горчица. Можете да сервирате мръвките с картофено пюре или свежа салата, а после просто да им се насладите.
Преди това обаче, трябва да си ги приготвите. Месото се реже на много тънко. Овкусява се със сол и пипер. Смила се хляб в блендер и получените трохи се смесват с кокосови стърготини. В друг съд се разбива яйце, в трети се изсипва брашно. Сгорещява се растителна мазнина за пържене в тиган и започва готвенето. Месото се овалва първо в брашно, след това в яйце и накрая - в трохите с кокос. Пържи се двустранно и се вади върху домакинска хартия.
Сосът за заливката се прави като се смесват сладко от портокал, мед, горчица и чили на прах. Шницелите се сервират със сладко-лютия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ