Регистрация

Панирано пиле с чушки, домати и лук

Панирано пиле с чушки, домати и лук
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 947
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,3 кг пиле (може да си вземете само бутчета или да порцирате цяло пиле)
  • 100 г брашно
  • сол и пипер
  • олио
  • 4 домата
  • 1 ч.л. захар
  • 3 червени чушки
  • 6 скилидки чесън
  • 1 голяма или 2 по-малки глави лук
  • магданоз
  • кимион

Начин на приготвяне:

1. Разделеното на порции пиле или парчетата пилешки бутчета обтрийте със сол и пипер и оваляйте в брашно. Сгорещете олио в тиган и запържете от всички страни до образуването на лек златист загар. Извадете.

2. Чесъна и лука наситнете. Чушките нарежете на полумесеци. Доматите обелете и рендосайте. Не изхвърляйте водата, изтекла от тях.

3. В тигана от пърженето на пилето налейте още 1-2 с.л. олио и запържете лука и чесъна. Нищо че има прашинки брашно от панировката, останали в съда. Добавете чушките и гответе докато омекнат.

4. Сипете рендосаните домати с все водичката, добавете захарта, сол и пипер на вкус и кимиона. Гответе докато закъкри хубаво.

5. Върнете пилешките мръвки в ястието, разбъркайте добре, за да се овалят хубаво в соса и захлупете с капак. Намалете огъня на слаб към умерен и гответе 20-тина минути или докато не прецените, че ястието е готово.

6. Поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта