Панирано пиле с чушки, домати и лук
Необходими продукти:
- 1-1,3 кг пиле (може да си вземете само бутчета или да порцирате цяло пиле)
- 100 г брашно
- сол и пипер
- олио
- 4 домата
- 1 ч.л. захар
- 3 червени чушки
- 6 скилидки чесън
- 1 голяма или 2 по-малки глави лук
- магданоз
- кимион
Начин на приготвяне:
1. Разделеното на порции пиле или парчетата пилешки бутчета обтрийте със сол и пипер и оваляйте в брашно. Сгорещете олио в тиган и запържете от всички страни до образуването на лек златист загар. Извадете.
2. Чесъна и лука наситнете. Чушките нарежете на полумесеци. Доматите обелете и рендосайте. Не изхвърляйте водата, изтекла от тях.
3. В тигана от пърженето на пилето налейте още 1-2 с.л. олио и запържете лука и чесъна. Нищо че има прашинки брашно от панировката, останали в съда. Добавете чушките и гответе докато омекнат.
4. Сипете рендосаните домати с все водичката, добавете захарта, сол и пипер на вкус и кимиона. Гответе докато закъкри хубаво.
5. Върнете пилешките мръвки в ястието, разбъркайте добре, за да се овалят хубаво в соса и захлупете с капак. Намалете огъня на слаб към умерен и гответе 20-тина минути или докато не прецените, че ястието е готово.
6. Поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ