Регистрация

Панирано пиле с чесън, лук и соев сос

Панирано пиле с чесън, лук и соев сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 631

Пилешки хапки от бутче с панировка в лучен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-900 г месо от пилешкии бутчета без кост и кожа
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 яйца
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г масло
  • 50 мл соев сос
  • лют пипер на люспи
  • 1 ч.л. червен сладък пипер
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на парчета с размер на двойна хапка. Поръсете със солта, пипера и чесъна на прах и обтрийте.

2. Разбийте яйцата в купичка и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте хубаво, докато не останат бучки и се получи хомогенен крем.

3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Топвайте филенцата в яйчената каша и гответе за по 5 минути от страна. Извадете в отделен съд.

4. Лука нарежете на кубчета, а чесъна наситнете. Пуснете маслото в тигана от готвенето на пилешкото и щом се разтопи, изсипете лука. Гответе при периодично мешане 6 минути.

5. Налейте соевия сос, добавете лютия и сладкия пипер и чесъна. Разбърквайте 2 минути, след което върнете и пилешкото в тигана. Бъркайте още 5 минути.

6. Поръсете с листенца наситнен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта